Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.
Hvis der er et event vi især elsker, så er det Black Friday. Sort fredag som det hedder på godt dansk, er et koncept vi har taget til os fra det store USA. Vi kalder det dog også Black Friday. Konceptet er opstået på baggrund af Thanksgiving, som er den fjerde torsdag i november, og Black Friday er altså så dagen efter. Thanksgiving er en høstfest som primært fejres i USA og Canada. Traditionens tro holdes dagen fri til familien og der bliver spist kalkun og græskartærte til dessert. Dagen efter, altså Black Friday er stor shoppingdag og har siden 2005 været den travleste shoppingdag i USA. I Danmark er Black friday så småt blevet et fast fænomen. I de sidste par år har flere butikker støttet op om det amerikanske event.
I danmark har mange detailbutikker har fået øjnene op for dette event og ser store mersalgsmuligheder på denne dag. Dagen kommer både butikker og forbruger tilgode, da dagen ligger i slutningen af November og de fleste er begyndt at tænke på julegaverne. Førhen var der mange butikker som ikke kørte tilbud på til jul, hvilket betød et massivt bytteræs i januar.
Webshops holder Black friday
I Danmark startede Black friday for alvor i 2013, hvor danske webshops så småt indførte Black Friday. Særligt i 2014 fulgte flere danske butikker og varehuse trop og der blev annonceret med særlige tilbud. Black Friday har i de seneste par år set en eksplosiv vækst og alene d. 26. november 2014 blev der sat ny rekord på dankorttransaktioner på hele 4,5 millioner stk. og siden er det kun gået en vej.
Alt er til salg og alle har black friday tilbud, uanset om det er en el motorcykel til junior, et make-up spejl til teenagedatteren eller en god flaske vin til far, så kan det findes på Black friday. Selvom vi godt ved at det langt fra er alting der er lige gode tilbud, er vi vilde med eventet, og der er ikke meget der tyder på, at det vil ændre sig.